Haber Merkezi - İsrail'in 27 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 265 artarak, 9 bin 61'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 265 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Filistinli yetkili, İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61'e çıktığını, en az 32 bin kişinin de yaralandığını belirtti.

İsrail-Filistin savaşı 26. gününe girdi: Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çalışmalarını durdurdu İsrail-Filistin savaşı 26. gününe girdi: Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çalışmalarını durdurdu

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilerin mülklerine ve tarım arazilerine saldırdı

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi

İşgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin, Nablus'ta Filistinlilere ait ev ile araçlara saldırdığı ve tarım arazilerini ateşe verdiği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'da düzenlenen silahlı saldırıda bir İsrail askerinin öldürülmesinin ardından Yahudi yerleşimciler, Nablus kentinin batısındaki Cit kasabasına baskın düzenledi.

Filistinlilere ait ev ve araçlara saldıran yerleşimciler, tarım arazilerini de ateşe verdi.

İsrail askerlerinin ve polisinin, olay yerinde olduğunu ancak Yahudilerin saldırılarına engel olmadığını ifade eden tanıklar, yolun Filistinlilere ait araçların geçişine kapatıldığını kaydetti.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşimi Einav yakınlarında hareket halindeki araca ateş açıldığı, aracın devrildiği ve bir İsrail askerinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail, BM okulunu vurdu

İsrail ordusunun Gazze'de, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına ait (UNRWA) okulunun çevresine düzenlediği saldırıda en az 5 kişi öldü.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi. Saldırıda, yerinden edilen binlerce Filistinlinin sığındığı, UNRWA'a ait Ebu Asi okulunun çevresi de hedef alındı. İsrail saldırısında en az 5 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 133 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve çevresinde, 7 Ekim'den bu yana 133 Filistinliyi öldürdü, 1000'den fazla Filistinliyi yaraladı.

İsrail batı şeria grafikk

İsrailli milletvekilinden Gazze'de 'etnik temizlik' çağrısı

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları devam ederken İsrail’de iktidardaki Likud partisi milletvekili Galit Distel Atbaryan skandal bir paylaşım yaptı. Atbaryan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda etnik temizlik çağrısında bulunarak"Gazze yeryüzünden silinmeli" dedi.

İsraillilere, "Birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar sizden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret edin. Canavarlardan nefret edin" şeklinde seslenen Atbaryan, şu ifadeleri kullandı:

"İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze'nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli."

İşgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinlileri de “Naziler” olarak tanımlayan ve onlar için "ateş ve duman" dileyen İsrailli milletvekili, "İntikamcı ve zalim bir İsrail ordusuna ihtiyaç var. Daha azı ahlaka aykırıdır. Tamamen etik dışıdır" yorumunu yaptı.

İsrailli milletvekili

TBMM Üyesi Kurtulmuş'tan APA üyelerine Gazze çağrısı TBMM Üyesi Kurtulmuş'tan APA üyelerine Gazze çağrısı

Gazze'deki çatışmalarda İsrailli bir yarbay öldürüldü

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 188. Zırhlı Tugay 53. Tabur Komutanı olan Yarbay Salman Habaka'nın, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Çatışmalarda 3 İsrail askerinin de yaralandığı aktarılan açıklamada, 31 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısının 18'e yükseldiği kaydedildi.

Editör: Erva Gün