Haber Merkezi - Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542'si çocuk, 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 643 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrailli yetkililer ise 317'si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze Şeridi'ndeki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çalışmalarını durdurdu

Filistin Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde kanser hastalarının tedavi gördüğü tek merkez Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin İsrail saldırıları nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanı Maya Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunca üst üste vurulan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin yakıtının tükendiğini, bu sebeple çalışmalarını durdurduğunu belirtti.

İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının yakıt sıkıntısı ya da bombardıman nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan Keyle, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesindeki 70 kanser hastası ve ağır bombardımana maruz kalan yerinden edilmiş 2 bin kanser hastasının felaket yaşadığına, sağlıklarının ciddi tehdit altında olduğuna işaret etti.

Bakan Keyle, Gazze Şeridi'ndeki 81 hastanın tedavi için Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a nakledildiğini aktardı.

Gazze hastane2

Şifa Hastanesi de çalışmalarını durdurabilir

Gazze'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesinin de 24 saatten kısa süre içinde yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmalarını sonlandırmak zorunda kalacağını belirten Keyle, "Bu hastane acil durum, cerrahi müdahale, böbrek yetmezliği, yoğun bakım, kuvözdeki bebeklere sağlık hizmeti sağlıyor" dedi.

Keyle, Şifa Hastanesinin İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş 50 bin Filistinliye ev sahipliği yaptığına dikkati çekti.

Filistinli Bakan, Gazze Şeridi'nde tıbbi malzemenin, ilacın, gönüllü sağlık ekiplerinin girebilmesi ve İsrail'in saldırılarının durdurulması için çağrılarını yineledi.

İsrail ordusu: Gazze'deki çatışmalarda 9 asker öldü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kayıplarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda 9 İsrail askerinin öldüğü ifade edildi. Öldürülen askerlerin isimlerinin yayımlandığı kaydedildi.

Çatışmalarda 4 İsrail askerinin de ağır yaralandığı aktarıldı.

İsrail’in saldırıları sonucu Gazze'de 34 gazeteci öldü

Filistin Gazeteciler Sendikası'nın 31 Ekim tarihli açıklamasına göre, İsrail saldırıları sonucu 25 Filistinli gazeteci ve 9 medya çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.

En az 35 gazetecinin evinin bombardımana maruz kaldığı belirtilen açıklamada, söz konusu gazetecilerin onlarca yakınının öldüğü kaydedildi.

Sendika, bu saldırılarda eşi ve iki çocuğu öldürülen Al Jazeera çalışanı gazeteci Vail Dahduh'un evinin bombalanması olayının maksatlı olduğuna dikkati çekti. İsrail'in sistemli bir siyaset güderek Filistinli gazetecileri hedef aldığına işaret edilen açıklamada, 2000 yılından 7 Ekim'e kadar İsrail ordusunun 55 Filistinli gazeteciyi öldürdüğü ifade edildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu

Sınır Tanımayan Gazeteciler, İsrail-Filistin çatışmasında gazetecilere karşı işlenen savaş suçlarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Refah Sınır Kapısı açıldı

İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı

İsrail'in saldırılarını aralıksız sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı Filistinliler, tedavi edilmek üzere Mısır'a nakledilecek.

Ambulanslar Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır'dan Gazze tarafına girdi.

Abluka altındaki bölgeye insani yardım malzemesi taşımak üzere Mısır'da bekleyen bazı tırlar da sınır kapısının açılmasının ardından Gazze'ye geçti

Msır'ın Kahire Haberler (Al-QAhera News) kanalı da Mısır'dan yaklaşık 40 ambulansın, Gazze'deki ağır yaralı 80 kişinin, Mısır'da tedavi edilmek üzere hastanelere taşınması için Refah Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptığını duyurdu.

refah Sınır kapısı ambulans

Gazze'de iletişim yeniden kesildi

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu. 

Şirketin, X platformunda yaptığı açıklamada, "Daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz" denildi. 

Paltel şirketi, 27 Ekim'de İsrail saldırıları sonucu Gazze'de kesilen iletişim ve internet hizmetinin aşamalı olarak yeniden verildiğini duyurmuştu.

İsrail 7 Ekim'den beri Gazze'de 11 binden fazla yeri bombaladı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi genelinde 11 binden fazla yerin vurulduğu aktarıldı.

Vurulan hedeflerin Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri noktalar olduğu öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca İsrail güçlerinin Gazze Şeridi içindeki “kara faaliyetlerini” sürdürdüğü ifade edildi.

Ordunun yayımladığı görüntüde harabeye dönmüş Gazze’nin kenar bölgelerinde İsrail askerleri ve zırhlıları görülüyor.

İsrail ordusu, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı üstlendi

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki yerleşim alanına yönelik saldırıyı üstlendi.

Editör: Erva Gün