Ankaragücü açısından büyük önem taşıyan ve toparlanma maçı olarak görülen Adanaspor müsabakası beklentilerin aksine 0-0 sona erdi.

Orhan Karadağ

Sarı lacivertliler, geçen hafta belki de ilk 7 haftalık bölümünün en kötü futbolunu ya da futbolsuzluğunu sergileyerek Bandırmaspor’a mağlup oldu. Adanaspor maçının kolay geçmeyeceğine inananların aksine ben bu kadar zor geçmesini beklemiyordum.

Gerçi hafta içinde başkanı da istifa eden rakibin hali de içler acısıydı. Ankara’ya gelirken, 7 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 de yenilgi ve 5 puanla ligin 19. sırasında yer alıyordu. Kalesinde 19 gol görmüştü. Ümraniye’den 5, Pendikspor’dan 4, Iğdır FK’dan 6 gol yiyerek mağlup olmuştu.

Tüm koşullar Başkent ekibi lehine görünüyordu…

Ankaragücü, Adanaspor karşılaşmasına, yine zorunlu eksikler olmasına karşın; beklenene, istenene yakın bir kadro ile sahaya çıktı.

Sarı lacivertlilerde, haftalardır formsuzluğu dikkat çeken kaleci Bahadır Han Güngördü sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Taraftarın büyük beklentisi olduğu Nico Schulz, mücadeleye ilk kez ilk 11’de başladı. İsmail Çokçalış haftalar sonra ve sakatlığını atlatan Riad Bajic de 11’e döndü.

Başkent temsilcisi, rakibinin çok adamla ceza alanı önünde beklemesi nedeniyle ilk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı.

İlk 15 dakikada pozisyonlarda buldu.

Ancak takım olarak çok yavaş atağa çıkılması, daha doğrusu tabiri caizse ağır çekim oynanması, rakibin savunma yerleşimini hiç bozmadan mücadelesini beraberinde getirdi.

Yana-geriye paslar nedeniyle özellikle oyunun ilk devresinde, ilk 15 dakikadaki iki pozisyon haricinde Adanaspor kalesinde sorun yaşamadı.

İkinci yarıda da ilk yarının benzeri bir oyun vardı sahada…

Yine Ankaragücü ağır aksak hücuma çıktı, Adanaspor da neredeyse tüm oyuncularıyla savunma yapmaya çalıştı.
Ancak, kalabalık savunma yapan takımların arayıp da bulamadığı, ceza alanına gönderilen şişirme toplardan bir sonuç alınamadı ve karşılaşma protestolar arasında golsüz sona erdi.