Sağlık

İngiliz ilaç şirketinden kanser ilacı için dev adım

İngiliz ilaç üreticisi GSK kanser ilacı Jemperli'nin kemoterapiyle birleştirildiğinde ilerlemiş veya nükseden endometrial kanseri olan hastalarda başarı gösterdiğini duyurdu.

Abone Ol

Haber Merkezi - İngiliz ilaç üreticisi GSK, yaptığı açıklamada, geliştirdiği kanser ilacı Jemperli'nin Jemperli, kemoterapiyle kombinasyon halinde ilerlemiş veya tekrarlayan endometrial kanserin belirli alt tiplerini tedavi etmek için başarılı olduğunu, ilacın Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'de onaylandığını duyurdu. GSK'nın son sonuçlarının çok daha geniş bir hasta grubunun önünü de açabileceği bilgisi paylaşıldı. 

 2023 yılı sonuna kadar Avrupa düzenleyicisinden izin kararı bekleyen şirket, Jemperli'nin vücudun bağışıklık sisteminin tümör hücrelerini tespit etme ve bunlarla savaşmaya yardımcı olma yeteneğini artırarak çalışan, PD-1 inhibitörleri adı verilen ilaç sınıfına ait olduğu bilgisini paylaştı. Her yıl dünya çapında yaklaşık 417 bin yeni vaka ile dünyadaki en yaygın jinekolojik kanser olarak kaydedilen rahim iç zarında bulunan endometriyal kansere karşı etkili olacağı duyurulan ilacın Türkiye'ye ne zaman geleceği konusunda bilgi paylaşılmadı.