TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile açılan "İstanbul Evi"nin ikinci gününde, İBB Ekrem İmamoğlu, ANKA Haber Ajansı’na İstanbul’un 2036 olimpiyatlarına ev sahibi olma planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 İstanbul Evi’ne yapılan harcamalara ilişkin Türkiye’de bir tartışma olduğunu düşünmediğini söyleyen İmamoğlu, "Bir kısmın, bu tür ortamlarda, çamur atma tarzı diyebilirim. Ama biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Bir kere böyle güzel bir ortamın var olmasına büyük katkı sunan başta bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 

ANKA'dan Duygu Güvenç'in haberine göre, İstanbul’un ''kısa listeye'' alınma zamanına ilişkin bir soruyu yanıtlayan İmamoğlu, "2027’de olabilir, 2028 de olabilir. Yani 2029 zayıf bir ihtimal çünkü çok yakın zamana kalınması istenmiyor. Olimpiyatlara 8-9 yıl kala olimpiyatların ev sahibinin belirlenmesi, olimpiyatların teamülünde var" ifadelerini kullandı. 

Editör: Esin Özdemir