Atila Güvenç

Edebiyat ve sanat dünyamızın hayatta olan bir ismini "ana dosya" ve hayatta olmadığı halde güçlü yapıtlarıyla kendini ölümsüzleştiren bir diğer ismini de "ek dosya" adı altında sayfalarına taşıyan Kartal Edebiyat'ın (KE) yeni sayısı yayımlandı.

İki aylık periyotlarla Kartal Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yayımlanan; edebiyat, kültür, sanat dergisi "KE"nin 28. sayısı, bir kez daha dolu dolu içeriği ile okurlarla buluştu.

Yeni sayısında "KE"; şair, yazar, Çiğdem Sezer ve  38 yıl önce "13 Ekim 1986'da" bir turne yolculuğunda geçirdiği kaza sonucu yaşama veda eden oyuncu, şair Kâmran S. Yüce'yi sayfalarına taşıdı.

İçeriğinde iki ana başlığın önde olduğu derginin "Ana dosya" konuğu Çiğdem Sezer üzerine yazan isimler arasında Ahmet Özer, A. Barış Ağır, Beytullah Kılıç, Mine Ömer, Ömer Turan, Ercan Yılmaz, Gökhan Aslan, İbrahim Dizman ve Şaban Akbaba bulunuyor. Serkan Türk'ün Çiğdem Sezer'le gerçekleştirdiği söyleşi ise, Çiğdem Sezer'in yazın ve şiir dünyasını daha derinden algılamamızı sağlıyor.

"Ek dosya" konuğu Kâmran S. Yüce'ye dair yazılarıyla yer alan isimler Orçun Üçer, Büşra Tan. Abdullah Ezik'in, Başar Başarır ve Deniz Yüce Başarır ile Kâmran S. Yüce'nin yaşamı ve şiirleri üze­rine gerçekleştirdiği söyleşiler, hayatta olmayan Yüce'ye dair, hatırlatıcı ve anlamlı bir yolculuk...

KE derginin dosya dışı çalışmalarında sırasıyla Haydar Ergülen, Esat Şenyuva, Hıdır Murat Doğan, Kadir Aydemir, Mesut Barış Övün, Zeyno Sönmez, Eda Uysal, Mertcan Karacan, Umut Türkmenoğlu, Kadir İncesu, Naci Bahtiyar, Uğur Olgar, Ahmet Özbek, Yavuz Türk, Haşim Ayçiçek, Nesim Ovadya İzrail, Mohsen Hoseinkhani, Barış Yıldırım, Meryem Koç yer alıyor.

Çankaya’da “Avrupa Miras Günleri” başlıyor Çankaya’da “Avrupa Miras Günleri” başlıyor

Ücret ödemeden, basılı sayısına ulaşılan derginin her sayısında olduğu gibi bu sayısında da, "Kitaplar Arasında" adını taşıyan sayfa, okurları yeni çıkan eserlerle tanıştırmasını sürdürüyor.

Editör: Atila Güvenç