Güncel

İliç'teki heyelanda toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki altın madeninde toprak kayması sonucu 9 işçi kayboldu. Olay yerinden açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, işçilerin yerinin tespit edildiğini belirterek, "Heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş bulunuyoruz" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Erzincan'daki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması faciasında kaybolan 9 işçinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, olay yerinde yaptığı açıklamada "Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik" dedi. 

Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor.

Bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü uzmanları yerin yaklaşık 30 metre altını görüntüleyebilen metale duyarlı dronlar kullanarak, işçilerin içerisinde bulunduğu düşünülen konteyner ve araçların yerini tespit etmeye çalışıyor.

Bu arada teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Ekiplerin bu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Bakan Bayraktar son durumu paylaştı

Olay yerinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tespit ettiğimiz lokasyonlar var, çalışmalar sürüyor. Dere yatağından sürekli numune alıyoruz. 9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Burada (İliç) bahsettiğimiz heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Olay öncesi işçilerin tahliye edildiği bilgisi doğru" dedi.

Siyanür testleri devam ediyor

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini söyledi, “Halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir” dedi.

8 şüpheli adliyeye sevk edildi

Toprak kaymasına ilişkin adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Bakan Bayraktar, gözaltına alınan 8 şüphelinin bugün adliyeye sevk edildiğini bildirdi.