Murat Emir'den Bahçeli'ye: Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor Murat Emir'den Bahçeli'ye: Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, "Bir başlangıç olacaksa Öcalan'ın tecridi kaldırılsın. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız. Öcalan konuşsun, ne konuşacağını herkes görsün" dedi.

Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Hatimoğulları, PKK lideri Abdullah Öcalan için çağrıda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

"Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemleri ve muhatapları bellidir" diyen Hatimoğulları, "Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da ağır tecrit altında bulunan Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorununun çözümü Meclis'tir. Parlamento'da ve siyasette muhatap DEM Parti'dir, demokratik zeminde siyasi partiler, demokrasi güçlerinin tamamıdır, toplumun bizatihi kendisidir" ifadelerini kullandı.

"Vakit kaybedilmeden adım atılsın"

Yılladır Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadele ettiklerini belirten Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bırakın tecrit kalksın, Öcalan fiziki olarak çıksın konuşsun. Ne diyeceğini hepimiz görelim' dedik geçen hafta, bu hafta da yineliyoruz. Vakit kaybedilmeden adım atılsın. Bugünden sonra hangi bedel ödenmesi gerekiyorsa onurlu bir barış için üzerimize düşeni yapmaya söz veriyoruz. Bu ülkeye onurlu bir barış gelecek. O günler yakın ey güzel Mezopotamya."

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hatimoğulları, Bahçeli'nin umut hakkı çıkışına ilişkin "Umut hakkının uygulanması gerektiği fikrine biz de sahibiz ve mücadelesini veriyoruz" dedi.

Editör: Esin Özdemir