Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili verdiği soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın soruyla ilgisi olmayan aylık bağlama esaslarını anlatan bir cevap verdiğine dikkat çekerek, "Emekli, maaşında iyileştirme istiyor, Bakan ranzalı yurtlarda tatil öneriyor" dedi.

CHP'li Gürer, yaptığı açıklamada, emekli maaşlarının enflasyon karşısında düşük kaldığı, bu yüzden maaşların iyileştirilmesi gerektiğine ilişkin Meclis'e soru önergesi verdiğini bildirdi.

"Sosyal güvenlik politikaları gözden geçirilmeli"

Öte yandan, "Soru ayrı cevap ayrı" diyen Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Çorum'da otomobil aldıkları kişiyi tehdit ettiği öne sürülen 4 zanlı gözaltına alındı Çorum'da otomobil aldıkları kişiyi tehdit ettiği öne sürülen 4 zanlı gözaltına alındı

"Soru ayrı cevap ayrı. Soruyla ilgili olmayan aylık bağlama ile ilgili esasları açıkladı ama tavan aylık iyileştirme hususundaki soruma yanıt vermedi. Sosyal güvenlik sistemindeki yapısal sorunlar ve emekli maaşlarının yetersizliği, bu ekonomik sıkıntıların daha da derinleşmesine katkıda bulunmaktadır. Emeklilerin karşılaştığı bu zorluklar, sosyal güvenlik politikalarının etkin bir şekilde gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Emekli, maaşında iyileştirme istiyor, Bakan ranzalı yurtlarda tatil öneriyor. Yol parası ve gideri nasıl karşılayacak onu belirtmiyor. Ayrıca 70 yaş üzeri o ranzalara nasıl çıkacak, onu dahi düşünmüyor." 

Editör: Esin Özdemir