Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu

Haber Merkezi - İsrail-Gazze ateşkesinde, üçüncü ayak devam ediyor. Mısır, rehine takası mutabakatının üçüncü gününde serbest bırakılması planlanan 13 İsrailli ve 39 Filistinli rehinenin listesini teslim aldıklarını açıkladı. Açıklama Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan'dan geldi.

pWUMwFpu90C-xqwuXBcCYQ

İnsani aranın üçüncü gününün "sorunsuz bir şekilde" geçtiğini belirten Raşvan, “Taraflar (Hamas-İsrail) arasında bugün yapılması planlanan takas kapsamında serbest bırakılacak 13 İsrailli ve İsrail hapishanelerinde tutulan 39 Filistinliyi kapsayan isim listesini teslim aldık.” dedi.  Mısır'ın insani yardımların Gazze’ye ulaştırılmasına yönelik çabalarını sürdürdüğünü belirten Raşvan, "2'si yakıt ve 2'si doğalgaz tankeri olmak üzere bugün toplamda 120 tırın Gazze’ye giriş yaptığını, Birleşmiş Milletler (BM) ve Filistin Kızılayı ile koordinasyon için Gazze’nin kuzeyine gideceği” dedi.

SnyethjtuEuQqgphody-mw

Hamas ise varılan mutabakat kapsamında 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu rehineyi, Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti. İsrail ordusunun açıklamasına göre, "Kızılhaç'tan alınan bilgiye göre, 14 İsrailli rehine ve 3 yabancı rehinenin Kızılhaç'a nakledildiği belirtildi." ifadeleri yer aldı. Serbest bırakılan yabancı rehinelerin uyrukları ve söz konusu 17 rehinenin Mısır'a götürülmek üzere Refah Sınır Kapısı'na ulaşıp ulaşmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada da 13 İsrailli, 3 Taylandlı ve İsrail vatandaşlığı bulunan 1 Rus rehinenin Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.

thumbs_b_c_7490161ed4bd33cc7f50baf1134bf7af

ABD Başkanı Joe Biden ise, Netanyahu ile konuşacağını ve hedefinin ateşkesin yarından sonra da devam etmesini sağlamak olduğunu açıkladı. Biden açıklamasında, 4 yaşındaki bir amerikalının Hamas tarafından serbest bırakıldığını belirterek, "Daha fazla amerikalının serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

Editör: Deniz Ali Tatar