Güncel

Gazeteciler Taş Yolu’nda yürüdü

Ankaralı gazeteciler, Dünya'nın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen 25 kilometrelik Karanlık Kanyon’da yürüdüler. Gazeteciler, yürüyüşün ardından Kızılay’ın yardım kolilerini ilçede eğitim-öğretime yeni başlayan ilkokula ulaştırdılar.

Abone Ol

Okan Akyürek
Ankaralı gazetecilerin kurduğu doğa sporları topluluğu Medyatrek, Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bulunan ve Dünya'nın ikinci büyük kanyonu olarak da bilinen 25 kilometrelik Karanlık Kanyon’daydı. Topluluk, devletin ve bölge halkının yardımlarıyla 132 yılda tamamlanan Taş Yolu’nda yürüdü. 

Yürüyüşe geçmeden önce yeni eğitim öğretim yılına bu yıl başlayan İbrahim Gürdamar İlkokulu öğrencilerine Kızılay’ın yardım kolisinde bulunan mont ve bottan oluşan giyisileri ilettiler.

Kanyon ve Taş Yolu


Her iki tarafı yer yer 700-800 metrelik sarp kayalık ve yamaçlardan oluşan 13 kilometre uzunluğundaki kanyonun bir benzeri ABD’deki Büyük Kanyon’dan sonra görülebilecek kanyonlar arasında gösteriliyor. Kanyon, zipline ve yamaç paraşütü yapmak isteyen adrenalin tutkunlarının da uğrak yeri. 


Ayrıca 1870 yılında Kemaliye ilçesini Sivas'ın Divriği ilçesi üzerinden İç Anadolu'ya bağlamak amacıyla inşasına başlanan kanyona paralel 132 yıllık çalışma sonucu açılan Taş Yolu, 38 tünel, çok sayıda keskin viraj ve uçurumlardan oluşuyor. Önceleri dar olduğu için sadece yürüyerek geçilebilen yol zamanla araç geçişi için genişletilerek 2002 yılında tamamlanmış. Taş Yolu o kadar dar ki bir araç geçerken karşıdan gelen araç onu beklemek zorunda kalıyor.