Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Bölgesel Eğitim ve Durum Değerlendirme Toplantısı" ikinci günün ardından son buldu. Toplantıya medya çalışanları, akademisyenler ve iletişim fakültesi öğrencileri katılım gösterdi.
Etkinliğin ikinci günü deneyimli gazeteci Erhan Karadağ'ın canlı yayın eğitimi ile başladı. Acil durum yayın aracı "Mobil Basın Evi"nin teknik kapasitesinden yararlanılarak gerçekleştirilen eğitimde, Mersin Üniversitesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine canlı yayın haberciliğinde pratik yapma imkanı sunuldu.
9. Köy editörü Erhan Karadağ, proje çalışanları Ayşe Gültekin ve Alican Sağın'ın yönlendirdiği oturumda öğrencilere kamera kullanım eğitimi de verildi.
Günün ikinci oturumunda Doç. Dr. Recep Ünal, "Medyada yeni arayışlar: Mobil habercilik" başlıklı eğitimde medyadaki dijital dönüşümü irdeledi.
Etkinliğin son oturumunda gazeteci Mehmet Şafak Sarı, "Kapısı aralanan yapay zeka çağında medya" eğitiminde yapay zekanın gazetecilikte yarattığı devrimleri ele aldı.
Etkinliğin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Oruç şu ifadeleri kullandı:
"Değerli katılımcılar, bugün sona eren programımızda 2 gün boyunca çok değerli eğitmenlerimiz yılların getirdiği bilgi ve tecrübelerini bizlere aktardılar. Avukatımız hukuki konularda bilgi verdi. Öğrenci kardeşlerimize Mobil Basın Evi'nin tanıtımını yaptık onlar da tecrübe edindiler. Umarım faydalı olmuştur. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'na, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Mersin'de büyük bir misafirperverlikle karşılandık. Ankara'ya yolu düşen meslektaşlarımız, hocalarımız Ankara'da bir eviniz, cemiyetiniz var. Her zaman bekleriz. Herkese tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."