Güncel

Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Maltepe Açık Cezaevi'nden tahliye edildi.

Abone Ol

Davası düşen gazeteci, Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan hakkındaki denetimli serbestlik dilekçesi Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Pehlivan, Maltepe Açık Cezaevi'nden tahliye edildi.

Avukatı dilekçeyi teslim etmişti 

Pehlivan'ın avukat Hüseyin Ersöz, denetimli serbestlik talepli dilekçenin İnfaz Hakimliği’ne gönderilmek üzere Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dün teslim edildiğini ifade etmişti.

Gazeteci Barış Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı verildi Gazeteci Barış Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı verildi

"Dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim"

Tahliyesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pehlivan, şunları söyledi:

"Hiç olmaması gereken süreç yaşadım 3 aydır. Maalesef bu iktidar, yargı sistemi beni 3 aylığına cezaevine soktu. Hakettiğim denetimli serbestlik hakkını bana çok gördüler. Bu hakkımı savunmak için ciddi mücadele verdik. En sonunda bir davanın düşmesiyle birlikte denetimli serbestliğe ayrıldım. Yargıdaki çürümüşlüğün yanında okyanusta kum tanesi kadar kalıyor. Türkiye'de gazetecilere olan baskıları çözmüyor. Benimki sadece küçük simge.

Gazeteci Barış Pehlivan'ın yargılandığı davanın düşürülmesine karar verildi Gazeteci Barış Pehlivan'ın yargılandığı davanın düşürülmesine karar verildi

Umarım böyle süreçleri daha az yaşadığımız Türkiye'ye kavuşuruz. Dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim."