3 aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutuklu olan Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan’ın duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

30 Kasım 2022’de Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde “Mide bulandıran öykü” adlı bir makale kaleme alan Pehlivan, yazıda adı kodlanarak yazılan Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner’in şikayeti nedeniyle yargılanıyordu. Hakim Ömer Faruk Aydıner, avukatı aracılığıyla şikayetinden vazgeçtiğini mahkemeye bildirdi.

"Gazetecilik suç değildir" 

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin yazdığı habere göre, Duruşmada, Barış Pehlivan, "Ben gazeteciyim itabının arasında bomba konularak öldürülenlerin meslektaşıyım. Sadece gazeteciyim. Hem kendi çocuğum hem sizin çocuklarınız için gazetecilik yapıyorum. Bedeli ne olursa olsun, gazetecilik suç değildir" dedi.

"İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü kapsamında" 

Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi

Hüseyin Ersöz ise, "Müvekkilimizin yapmış olduğu haberin dayanağı olan belgeleri mahkemeniz ile paylaşmış. Müvekkilimiz tarafından yapılmış olan haberin ifade hürriyeti ve basın özgürlüğü kapsamındadır. Gazetecinin görevi halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak olduğun açıklamıştık. Evrakları dayanarak yapmış olduğu haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğu tartışmasız bir gerçektir. Davanın düşme kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme başkanı Pehlivan'ın son sözünü söylemesi için söz verdi. Barış Pehlivan son sözünde, "Gazetecilik suç değildir" dedi.

Dava düşürüldü 

Gazeteci Barış Pehlivan’ın, “kamu görevlisine hakaret” suçundan yargılandığı davada davanın düşürülmesine karar verildi.

Editör: Erva Gün