Güncel

Florida Valisi Ron DeSantis ABD başkanlık yarışından çekildi

ABD'de Florida Valisi Ron DeSantis, 2024 başkanlık seçimi aday adaylığından çekildiğini duyurdu. DeSantis, başkanlık yarışında Trump'ın Biden'a göre avantajlı olduğunu söyledi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhuriyetçi aday Florida Valisi Ron DeSantis 5 Kasım'da yapılacak ABD'de başkanlık yarışından çekildi.

Çekilme kararını X sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla duyuran Cumhuriyetçi aday Florida Valisi Ron DeSantis Cumhuriyetçilerin eski ABD Başkanı Donald Trump'a bir şans daha vermek istediğinin açık olduğunu kaydeden DeSantis, "Donald Trump'la Kovid-19 salgını ve Antony Fauci'yi seçmesi nedeniyle bazı anlaşmazlıklarımız oldu. Ancak, Trump'ın mevcut başkan Joe Biden'den üstün olduğu açık" dedi.

DeSantis, Cumhuriyetçi adayı destekleyeceğine daha önce söz verdiğini ve bu sözünü tutacağını vurguladı. Başarılı olabileceğini düşünmediğini ve oy verenlerin daha fazla vakit ve kaynağını almayacağını açıklayan DeSantis, 2024 başkanlık seçimleri aday adaylığından çekildiğini paylaştı.

Cumhuriyetçi Parti Başkan adaylığı için 5 aday vardı ancak DeSantis ile birlikte ilk haftada 3'ü çekilip Trump'ı destekleyeceğini açıkladı. Böylece geri sadece Eski Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley ve Trump kaldı.