Fernas Madencilik işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş sürüyor. Yürüyüşlerinin beşinci gününde Afyonkarahisar’a ulaşan emekçiler, Zafer Meydanı'nda açıklama yaptı. 

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, 35 günden bu yana eylem yaptıklarını söyleyerek, bir kez daha Fernas Madenciliğin sahibi AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na seslendi: 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Rize'de konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Rize'de konuştu:

"Bu ayağının altı patlayan işçi alın terini istiyor. Fazla para istemiyor. Bir iş yerinde 50-45 lbin lira maaş alanıyor Soma'da. Bu arkadaşımız 34 bin lira maaş veriyor işçisine. Bu arkadaş bir de şu anda AK Parti  Batman milletvekili. Sen milletin vekilisin. Yemin ediyorsun, ant içiyorsun. İşçimi, halkımı koruyacağım, kollayacağım, gözetleceğim diye. Anayasayı koruyacağım diye yemin ediyorsunuz. Ben buradan 600 milletvekiline sesleniyorum. Manisa'da 10 vekilimiz var. Bu işçilerin yanına gelen iki tane vekil oldu. CHP vekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen. Bu işçi kardeşlerim arasında AK Parti'ye de oy veren kardeşim var. CHP'ye de oy veren kardeşim var. MHP'ye de oy veren kardeşim var. HDP'ye de oy veren kardeşim var. Bütün partilere oy veren kardeşlerim var. Sendikada siyaset olmaz. Sendika işçisini birleştirir. İşçisinin hakkını arar. Biz ne sağcıyız, ne solcuyuz. Biz sendikacılık yapmak istiyoruz. Ama bu işçilerin de hakkını aramak istiyoruz. Ama bizim önümüzde engeller koyuyorlar."

Editör: Esin Özdemir