Güncel

Fatih Altaylı: AKP'deki FETÖ'cülerin bana saldıracağı söylendi

İstanbul’da gerçekleşen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek ve İsrail’e Lanet” mitingindeki yumruklu saldırı olayına "eline sağlık" yorumu sonrası hakkında soruşturma açıldığı iddia edilen Fatih Altaylı, "AK Parti içerisinden biri arayıp dedi ki, ‘FETÖ’cüler içeride halen varlar ve sana karşı hamle yapacaklar" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan Fatih Altaylı “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek ve İsrail’e Lanet” mitingindeki yumruklu saldırı olayına ilişkin ilk kez konuştu. Hakkında soruşturma açılması iddialarına yanıt veren Altaylı, Altaylı, “Yaklaşık 10 gün önce AK Parti içerisinden biri arayıp dedi ki, ‘FETÖ’cüler içeride halen varlar ve sana karşı hamle yapacaklar. ‘Böyle bir güçleri var mı?’ dedim. ‘Var, partide yeniden örgütleniyorlar’ dedi. Tipik Fetullah işi, çok net. Eski Fetullahçı kardoların işi. Pelikan ve Fetullah el ele. Zaten aralarında çok fark yok. Onların yaptığı iş” şeklinde konuştu.

"Toplumdaki bu bölünmüşlüğü beklemiyordum"

“Burada kıyametin kopma nedenini anlamıyorum. Ben çeşitli vesilelerle haftada bir ifade veriyorum. Normal. Ortada köpürtülecek bir şey yok” diyen Altaylı yağılan suçlamanın "abuk sabuk" olduğu belirterek attığı "eline sağlık" tweetinin test amaçlı olduğunu şu sözlerle anlattı: 

"O an yanımda reklamcı arkadaşım vardı. Dedim ki, ‘Bir tweet atacağım. İki taraftan birden küfür yiyeceğim.’ Ve attım. Arkadaşım ‘Kimi kastediyorsun’ dedi. ‘Kim kimi anlarsa onu. Sen şimdi tartışmaya bak’ dedim. Çünkü biliyorum, herkes kendi açısından algı yapacak. Ben test amaçlı attım. 3-4 saat sonra yazdım bunu. Dedim ki ‘Bir test yaptım, sonucunu aldık.’ Niyetim toplumdaki bölünmeyi görmek ve göstermekti. Bunca yıl suçu ve suçluyu övmemişim şimdi mi öveceğim?

“Birincisi, herkes birbirine saldırmak için fırsat kolluyor. Müthiş bir bölünmüşlük var. İki, Türkiye’de anayasa üzerine yemin etmiş insanlar, anayasal düzene başkaldırıyı neredeyse savunur hale gelmiş. Bunu beklemiyordum. Bölünmüşlüğü bekliyordum. Sadece bunun ne kadar hızda ve nasıl olacağını görmeyi merak ediyordum. Ama anayasal düzeni korumaya yemin etmiş insanların anayasal düzeni başkaldırmayı savunacağını tahmin etmiyordum, çok şaşırdım.”