Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) aracının Seyitgazi ve Kırka ilçelerinde hizmet vermeye başladığını duyurdu. Bildirici, halk sağlığını koruma ve erken teşhis çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Mobil KETEM aracı, 40-69 yaş arasındaki kadınlara yönelik meme kanseri taramalarını ücretsiz olarak gerçekleştirecek. Gezici mamografi cihazı sayesinde kanserin erken teşhis edilebildiğini ve tedavi süreçlerine hızla başlanarak sağlıklı bir yaşama adım atılabileceğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü, vatandaşları bu hizmetten faydalanmaya davet etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti: Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti:

Farklı Noktalarda Hizmet Verecek

Doç. Dr. Bildirici, Mobil KETEM’in 30 Ekim-1 Kasım 2024 tarihleri arasında Mihalıççık’ta, 4-8 Kasım 2024’te Atayurt Koleji’nde, 18-19 Kasım 2024’te Bahçeşehir Koleji’nde ve 20-22 Kasım 2024’te Ted Koleji’nde tarama hizmeti sunacağını ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlara erken teşhisin önemini hatırlatarak, daha fazla bilgi almak isteyenlerin ilçe sağlık müdürlüklerine başvurabileceğini veya müdürlüğün web sitesini ziyaret edebileceğini belirtti.

Editör: Nida Çitler