Politika

Erdoğan: Hiçbir zaman Hamas’a terör örgütü demedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a röportaj verdi. Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum" dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur" dedi. 

Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu için New York'ta bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a röportaj verdi.

Konuşmasında Gazze'deki İsrail saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, "1947’li yıllardan alın bugünlere kadar Filistin, topraklarını kaybede kaybede bugünlere geldi. Burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin Hamas'la ilişkisi bağlamındaki bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim."

"Heyecanla bu kararlar verilmez"

Öte yandan, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunun, enine boyuna düşünülerek karar verilecek bir husus olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle son verdi:

"Bu gerçeklere baktığımız zaman bu işler heyecanla adım atılacak olan konular değil. Bizler de bu konularda kararlarımız verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruşunu masaya yatırıyoruz ve kararlarımızı ona göre veriyoruz. Şu an itibarıyla tüm NATO ülkelerinin duruşu, benim için diğer ülkeler için nedir ne değildir bu gelişmeleri takip ederek nihai kararımızı veririz. Heyecanla bu kararlar verilmez."