Transplantasyon alanında ve bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar, ilk kez bir Türk bilim insanına verildi. Ödül, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a değer görüldü. Prof. Dr. Haberal, İstanbul'da düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Dünya Organ Nakli Derneği'nin (TTS) 30'uncu Uluslararası Kongresi, 22-25 Eylül tarihlerinde, Haberal öncülüğünde ilk kez İstanbul'da yapıldı.

BMGK, Lübnan gündemiyle toplanacak BMGK, Lübnan gündemiyle toplanacak

Transplantasyonda öncü bilim insanlarının katıldığı kongrede, Haberal, Medawar ödülünü alan ilk Türk bilim insanı oldu. Öte yandan, Haberal’ın kurduğu Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT), Türk Dünyası Transplantasyon Derneği (TDTD) ve Türkiye Organ Nakli Derneği (TOND) de kongreye destek verdi. 

Medawar Ödülü, evrensel olarak bilimsel başarı için en seçkin dünya ödülleriyle eş değer olarak kabul ediliyor. 1990'ndan beri verilen Medawar ödülü, Prof. Thomas Starzl, Prof. Sir Roy Calne gibi organ naklinde öncü isimlere takdim edildi.

Prof. Dr. Haberal'a, mayıs ayında, Rusya Transplantasyon Derneği tarafından 11'inci Moskova Transplantasyon Kongresi'nde, Demikhov Madalyası verildi.

Editör: Esin Özdemir