Haber Merkezi - 7 Ekim'de Hamas'ın Aksa Tufanı harekatı ile başlayan İsrail-Hamas çatışmaları ve İsrail'in sivilleri hedef alması hakkında Meclis'te bugünkü grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Hamas'ın İsrail tarafından terör örgütü olarak yorumlanmasınI kabul etmediklerini belirterek "Hamas toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" dedi. 

Tutar Yapısı Sitesi davası | Cüneyt Akkaya'ya tutuklama kararı Tutar Yapısı Sitesi davası | Cüneyt Akkaya'ya tutuklama kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Filistin meselesine biz öncelikle insan penceresinden baktık. İnsan hayatını savunduk. 7 Ekim'den bu yana krizin büyümemesi için her türlü çabayı gösterdik. Gazze halkının ihtiyacının giderilmesi için 8 uçak dolusu yardım malzemesi gönderdik. Yaralıların tedavisi için 25 personelimizi Mısır'a sevk ettik.

"İsrail tarihin en vahşi saldırılarını gerçekleştiriyor"
İsrailli siviller dahil sivilleri hedef alan eylemleri saldırıları mazur görmediğimizi ifade ettik. İsrail devleti ile sorunumuz yok ama devlet yerine örgüt gibi davranılmasını asla tasvip etmedik. Gazze'deki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor.

Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız.

"Türkiye'nin sana borcu yok"
Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar