Ekonomi

Emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini içeren yeni vergi paketi TBMM'de kabul edildi

AKP'nin en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin de yer aldığı vergi paketi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Abone Ol

AKP tarafından Meclis’e sunulan 53 maddelik vergi paketi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Vergi paketinde en düşük emekli maaşına 2 bin 500 lira eklenmesi, yurt dışı çıkış harcının 500 liraya yükseltilmesi yer alıyor. AKP'li vekillerin verdiği önerge ile 3.8 milyar TL'lik gelir hedeflenen 21. madde (Madde, deniz ve hava taşıma araçları için liman ve hava meydanlarında yapılan hizmetler için KDV indirimi), uluslararası rekabeti etkileyeceği gerekçesiyle teklif metninden çıkarıldı.

Toplantıda söz verilen emekli sendikaları ve sivil toplm temsilcileri emekli maaşının yaşamak için yeterli olmadığını belirtti. Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, bir ülkenin gelişmişliğinin yeni doğan ve yaşlıların refahından anlaşılacağını vurguladı. Emeklilerin son yıllarında insanca bir yaşam sürmek istediklerini ifade eden Ergün, yıllarca çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını almak istediklerini söyledi.

CHP'li Veli Ağbaba da, "Çıkın sokağa hakkınızı arayın. Ne yapacaklar 10 bin liranızı mı kesecekler? Dernekler, sendikalar biraz da günah sizin" dedi.  En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkartılması maddesine ilişkin önerge veren CHP, 10 bin lira ifadesinin net asgari ücret olarak değiştirilmesini talep etti.