Güncel

Emekli astsubaylar eylemde: Sözlerinizi yerine getirin

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen, emekli astsubaylarla ilgili tazminat maddelerinin, Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı torba kanun teklifindeki haliyle yer almasını talep ettiklerini bildirdi.

Abone Ol

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen, astsubayların özlük haklarına ilişkin yaptığı konuşmada, "Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde yeniden TBMM gündemine gelecek torba kanun teklifinde, emekli astsubaylarla ilgili tazminat maddelerinin, Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı torba kanun teklifindeki haliyle yer almasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

TEMAD Genel Başkanı Dürgen ve beraberindekiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Çankaya girişinde bulunan Milli Egemenlik Parkı'nda astsubayların özlük haklarıyla ilgili taleplerini iletti.

Bununla birlikte, açıklamaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ve bazı CHP'li milletvekileri de destek verdi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, yasayla ilgili düzenlemenin 2024 yerel seçiminden sonra yapılacağı sözünü anımsatan Dürgen, ''Geçtiğimiz günlerde hükümet yetkilileri tarafından yeniden gündeme alınan ancak son anda torba kanun teklifinden çıkartılan emekli astsubayların özlük ve tazminat haklarıyla ilgili maddeler Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı teklifte yer aldı'' dedi. 

"Yıllardır söz veriliyor, sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz"

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yapılan görüşmede Milli Savunma Bakanlığı tarafından astsubaylara tazminat verilmesi hususunda hazırlanan teklifin, yine en kısa sürede yasalaşacağına dair söz verdiklerini söyleyen Dürgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanarak, 31 Mart 2023 tarihinde, AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri ve çok sayıda milletvekilli tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yasa teklifi olarak sunulan ve son yasama döneminde kadük kalan kanun teklifi, geçtiğimiz günlerde yine Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanarak hükümet yetkilileri tarafından yeniden gündeme alınmış ve maalesef Emekli Astsubayların özlük ve tazminat haklarıyla ilgili maddeler, Milli Savunma Bakanlıgı'nın hazırladığı teklifte olmasına rağmen, hükümet yetkililerince son anda torba kanun teklifınden çıkartılmıştır.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecek olan torba kanun teklifinde, Emekli Astsubaylarla ilgili tazminat maddelerinin, Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı torba kanun teklifindeki haliyle yer almasını talep ediyoruz. Yıllardır söz veriliyor, verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz."