Rize'de heyelan riski: 13 ev tahliye edildi Rize'de heyelan riski: 13 ev tahliye edildi

Engelsiz Sanat Platform Başkanı, sanatçı ve aktivist Elif Gamze Bozo, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’i ziyaret etti. Başkan Bilgin’e bir tablosunu da hediye eden sanatçı, Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlanmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yaptığı çalışmaları ve projelerini anlattı.

Cam Kemik hastası Bozo, üniversitede gazetecilik okudu, çeşitli medya kuruluşlarında muhabirlik yaptı ancak erişebilirlik sorunlarından dolayı muhabirliği yarıda bırakmak zorunda kaldı. Ressamlık, fotoğrafçılık ve edebiyatla ilgilenen Bozo, Tübitak “Yürüyen Akıl Projesi'ne katılarak başarı belgesi aldı. 3 Aralık 2011 Dünya Engelliler Günü'nde “yılın başarılı engelli genci' seçilirken, 2012 yılında ise “yılın başarılı genci” seçildi.

Senegal'de “Kendime Engel Olamıyorum” projesini Engelsiz Sanat Derneği’yle birlikte gerçekleştirdi. Kadrajına yansıyan fotoğraflardan oluşan sergi sanatseverler tarafından tam not aldı ve geniş çevrelerce tanınmasını sağladı. Ayrıca çok sayıda resim sergisi açtı.

Bozo, projeleri ile ayrımcılığa uğramış insanların sesi, halkların barışı için bir katkı ve tüm engelli insanların projesi olmasını istiyor.

Muhabir: Cemre Polat