Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu, bugün “Yenidoğan Çetesi” olayı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Burada konuşan, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, "Sağlık sistemi ne yazık ki tamamen çökmüş durumda. Bunu çok acı bir şekilde yenidoğan yoğun bakımda takip edilen bebek ölümleriyle anlamış olmak bizi yaralıyor. Bunun böyle olacağını bizler uzun yıllardır anlatmaya çalışıyorduk" dedi. 

Erken teşhisle 62 yaşında kanseri yendi Erken teşhisle 62 yaşında kanseri yendi

Öte yandan, İTO'nun Cağaloğlu’ndaki binasında yapılan basın açıklamasında TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İTO Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Ali Karakoç konuşmacı olarak yer aldı. 

Cumhuriyet'in haberine göre, “TTB’nin 30 yıldır söylemeye çalıştığı, ülkemizdeki uygulanan sağlık politikasındaki hatalı ve yanlış yönlerinin bir sonucuyla karşı karşıyayız" diyen Azap, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık sistemi ne yazık ki tamamen çökmüş durumda. Bunu çok acı bir şekilde yenidoğan yoğun bakımda takip edilen bebek ölümleriyle anlamış olmak bizi yaralıyor. Bunun böyle olacağını bizler uzun yıllardır anlatmaya çalışıyorduk. Bu durum uygulanan politikaların kaçınılmaz bir sonucudur. Ancak politikaların bu şekilde olması hiçbir etik ihlali de haklı çıkarmaz.” dedi. TTB olarak sürecin takipçisi olduklarını söyleyen Azap, “Bu durumun bütün sağlık camiasında mal edilmemesi gerekir. Tüm bu polikaların zorlamasına rağmen mesleklerini büyük bir fedakarlıkla sadece hastaların yararına yapmaya çalışan sağlık çalışanları bu ülkede büyük bir çoğunluğu oluşturuyor.”

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Editör: Esin Özdemir