Kültür-Sanat

“Dublörün Hikayesi” son 4 oyunuyla sahnelerde

Yapımını Tiyatro Mitos’un üstlendiği ve Kemal Uçar’ın tek kişilik performansı “Dublörün Hikayesi” oyunu, son 4 oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yapımını Tiyatro Mitos’un üstlendiği ve Kemal Uçar’ın tek kişilik performansıyla 5 yıldır sahnelerde olan “Dublörün Hikayesi” oyunu, son temsilleriyle seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Kemal Uçar’ın yazdığı oyunu Uçar, Şenol Önder ile yönetiyor.

Son oyun, Nisan’da Şişli Tiyatrosu’nda

21 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’da Turuncu Sanat Organizasyon ile Ankara’da Cermodern’de sahnelenecek olan oyun, Ankara’da oyunu izlemek için son şans olarak sunuluyor. Mart ayında ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde A Salon’da sahnelenecek olan oyun, 21 Mart’ta ise İzmir’de ‘İzmir Tiyatro Festivali’ kapsamında sahnelenecek. “Dublörün Hikayesi” son temsilini, Nisan ayında Şişli Tiyatrosu’nda gerçekleştirecek. Son temsilin tarihi ise, yakın zamanda açıklanacak.

Kemal’in nasıl oyuncu olamadığının, dublör olduğunun hikayesi

2021 yılında Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde Kemal Uçar’a "Tek Kişilik Performans” ödülünü kazandıran “Dublörün Hikayesi” oyunu, 9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Özel Tiyatro En İyi Çıkış Ödülü” ne de layık görülmüştü. Kemal Uçar ayrıca, 2019-2022 sezonu Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde de “Yılın Erkek Komedi Oyuncusu” ödülünü kazanmıştı.

Oyunun hikayesi ise şu şekilde: “Kendisiyle, başına gelenlerle ve hatta hayalleriyle bile dalga geçmekten imtina etmeyen Kemal’in nasıl oyuncu olamadığının, dolayısıyla nasıl dublör olduğunun eğlenceli, bir o kadar da hüzünlü hikâyesi… “Şöyle bir etrafına baksana. Yaşadığını düşündüğün bu şey gerçek mi? Yani yaşıyor musun gerçekten, yoksa farkında olmadan kendi hayatının dublörü müsün?”