Haber Merkezi - Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamayla, İsrail'in saldırıları nedeniyle işlevlerini büyük ölçüde yitiren, Gazze'nin güneyi ve kuzeyindeki hastanelere gerekli malzemelerin ulaştırıldığı bildirildi.

Gazze'deki hastanelere ulaştırılan yardımların detaylarına yer verilen yazılı açıklamada, DSÖ ekiplerinin 26 Aralık'ta kuzeydeki Şifa Hastanesi ile güneydeki el-Amal Hastanesine gittiği kaydedildi. 

Bununla birlikte, Şifa Hastanesi'ndeki temel sağlık hizmetlerin devam edebilmesi için yakıt sağlandığı belirtilen açıklamada, diğer hastanelere ulaştırılmak üzere bazı tıbbi malzemelerin de Gazze'deki ecza deposuna teslim edildiği bilgisi yer aldı.

"Acil ihtiyacımız olan şey, barış için ateşkes"

İran dini lideri Hamaney'den 5 yıl sonra bir ilk! İran dini lideri Hamaney'den 5 yıl sonra bir ilk!

Görüşlerine yer verilen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, şunları söyledi: 

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin son kararı Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasına dair umut veriyor gibi görünüyordu. Ancak DSÖ'nün sahadaki görgü tanıklarının ifadelerine göre bu karar, trajik şekilde henüz bir etki yaratmadı. Şu anda acil ihtiyacımız olan şey, sivilleri daha fazla şiddetten korumak ve barış için ateşkestir."

Editör: Esin Özdemir