Genel

Diyarbakır'daki Starbucks şubesine saldırı

Diyarbakır'da İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara tepki gösteren bir grup yurttaş, ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın Kayapınar'daki AVM'nin giriş katında bulunan şubesine taşlı ve sopalı saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan olmazken olaya ilişkin inceleme başlatıldı. Şube, 2 gün kapalı kalacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail’e destek verdiği iddiasıyla boykot çağrıları yapılan ABD'li kahve zinciri Starbucks, Starbucks, Filistin ile dayanışma mesajı içeren bir paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle "Starbucks Workers United" adlı sendikasına dava açacağını açıklamıştı. Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı ise “Starbucks Türkiye, Kuveyt merkezli Alshaya Grubu'nun” açıklamasını yapmıştı.

Diyarbakır’da dün gece saatlerinde meydana gelen olayda, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını protesto eden bir grup, bir AVM’nin alt katındaki Starbucks isimli kafeteryaya saldırdı. Taş ve sopaların kullanıldığı saldırıda, kafeteryanın camları kırıldı, ciddi oranda maddi hasar meydana geldi.

Amida Haber'in aktardığı habere göre, kafeteryadaki hasarın giderilmesi için, iki gün kapalı kalacağı öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı, saldırganların yakalanması için çalışmaların sürüyor. Grup, daha öncesinde de şubenin önünde oturma eylemi yaptı.