DEM Partililer, Diyarbakır Valiliğince yasaklanmasına karşın İstasyon Meydanı’nda yapacaklarını duyurdukları "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi" için toplandı. 

ANKA Haber Ajansı'ndan Ahmet Ün'ün haberine göre, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, DEM Partili milletvekilleri, DEM Parti ilçe ve ilçe belediye eş başkanları ile diğer katılımcıların yer aldığı grup, İstasyon Meydanı’da yaklaşık bir kilometre mesafede bulunan Sanat Sokağı’na geldi. Polis toplanan grubun etrafında çember oluşturdu. Polis daha sonra kalabalığın dağılması için uyarı anonsları yapmaya başladı.

Kalabalığın beklemeye devam etmesi nedeniyle emniyet yetkilileri alana gelerek, DEM Partililer ile görüştü. Bir süre devam eden görüşmeler sonucunda İstasyon Meydanı'na yürünmesine izin verilmezken, Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapılmasına müsaade edildi.

Kentte sabah erken saatlerden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alınırken, mitingin yapılacağı duyurulan İstasyon Meydanı'na çıkan caddeler trafiğe kapalı tutuluyor. 

Babacan, yeniden DEVA Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi Babacan, yeniden DEVA Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi

Kentte yaklaşık 5 bin polisin görev aldığı belirtiliyor. 

Editör: Nur Yıldız