DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen, Evrim Rızvanoğlu, Cem Avşar ve İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu adalet arayan ailelerle birlikte Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak, "yenidoğan çetesi" ve olaydaki bakanlık ihmalleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Basın açıklamasında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun bu skandaldaki sorumluluğunu gizleyip kendisini 'kahraman ilan etme çabasına' tepki gösterildi. Esen ve Rızvanoğlu, bebek ölümlerinin ve sağlık sistemindeki çürümüşlüğün üstünün örtülmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.

"İl Müdürü iken takip etseydi çete yıllar önce çökebilirdi"

Elif Esen, "CİMER başvurusuyla çete çökerttik" açıklaması yapan Bakan Memişoğlu’nu eleştirerek şunları kaydetti;

“Sayın Adalet Bakanımıza da bu organize bebek katliamının ucu nereye dayanırsa dayansın sahip çıkması çağrımızı yineliyoruz; Sağlık Bakanı’nın kendini kahraman ilan etmesine göz yummayın. İl Müdürü iken kendisine her ay gelmesi zorunlu olan yenidoğan yatış ve SGK ödeme tablolarını takip etseydi çete yıllar önce çökebilirdi” 

“Çürümüş sistem düzenlenmeli"

Kaboğlu'ndan 'İlk üç madde' açıklaması: Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır Kaboğlu'ndan 'İlk üç madde' açıklaması: Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır

Yenidoğan bebeklerin hayatını kaybetmesine neden olan ihmaller zinciri ve sistematik yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar da, çete üyelerinin ve sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti ve “Bir an önce çürümüş bu sistemin ortadan kalkması için kural ve kurumların yeniden dizayn edilmesi ve yeniden sistemin düzenlenmesi gerekir” dedi.

Rızvanoğlu ayrıca İstanbul İl Başkanlığı’nın avukatları aracılığıyla hukuki danışmanlık desteği verileceğini de belirtti.

Editör: Nur Yıldız