AKP'nin Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alırken, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması en dikkat çeken maddelerden oldu.

Cumhur İttifakı'nın destekçisi Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise konuyla ilgili eleştiride bulunanları ve muhalefete yönelik provokatif ifadeler kullandı.

AKP'li Çelik: Belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri disipline sevk edildi AKP'li Çelik: Belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri disipline sevk edildi

"Mehmetçik canını veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu?"

Destici, teklifi savunurken "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu?" diye konuştu. 

"Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı savunurlar"

Destici, "Onların derdi, biliyorsunuz bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM’lileri savunuyorlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı savunurlar, Batı’yı savunurlar, Ermenistan’ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunduğunu görmedim" dedi.

"Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, demlenmeye devam etsin"

Destici, "Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına saklanarak devlet, vatan din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu, onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına ihtiyacı yok. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, demlenmeye devam etsin" ifadelerini kullandı. 

Editör: Nur Yıldız