Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin net 21 bin 205 lira olması, en düşük emekli aylığının ise bu rakam düzeyine getirilmesi gerektiği konusunda AKP'ye çağrıda bulundu.

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.  Burada yaptığı konuşmada, adil bir vergi düzenlemesine acilen ihtiyaç olduğunu belirten Destici, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacak şekilde düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, kayıt dışının ve vergi kaçakçılığın önüne mutlaka geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dediğimizi yaparlarsa hiç kaynak sıkıntısı çekilmez. 'Kaynağı nereden bulacağız?' cevabını beğenmiyorum. Faiz ödemeleri için 'Kaynağı nereden bulacağız?' demiyorsunuz. Tıkır tıkır ödüyorsunuz. O zaman emeklinin hakkını da tıkır tıkır ödeyeceksiniz. Siz hiç faiz ödemeleri için 'Kaynak yok, ödeyemiyoruz' denildiğini duydunuz mu? Faize kaynak nasıl varsa emekliye, işçiye, memura da o kaynak bulunacak."

Editör: Esin Özdemir