Güncel

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden açıklama: Türk kaptanların olduğu gemi kaçırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından, Türk denizcileri Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel’in görev yaptığı "Central Par"k isimli kimyasal tanker gemisinden haber alınamadığı açıklanmıştı. Konu hakkında Denizcilik Genel Müdürlüğü, geminin kaçırıldığını açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından, Aden Körfezi'nde içinde Türk kaptanların olduğu bir geminin kaçırıldığını açıklanddı. Açıklamada, "Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir" ifadeleri yer aldı. AA'nın haberinde, "Yemen'in Aden şehri açıklarında İsrail bağlantılı bir tankerin, kimliği belirlenemeyen saldırganlarca ele geçirildiği bildirildi" denirken, DHA'da yer alan haberde, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada: "Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. denildi.

Gemide Türk denizcileri Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel'in görev yaptığı belirtilirken, onu tüm bakanlıklar ve hükümet tarafından takip ediliyor. 

Abadolu Ajansı tarafından son geçen haberde; "Yemen'in Aden şehri açıklarında İsrail bağlantılı bir tankerin, kimliği belirlenemeyen saldırganlarca ele geçirildiği bildirildi" denildi. Ajansın istihbarat şirketi Ambrey'in yaptığı açıklamaya dayandırdığı habere göre, "Zodiac şirketi tarafından işletilen İsrail bağlantılı "Central Park" adlı tanker, Aden açıklarında kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından kaçırıldı. Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, geminin alıkonulduğunu teyit etti. Tankeri işleten şirket Zodiac'tan yapılan açıklamada, saldırı "şüpheli bir korsanlık olayı" olarak nitelendirildi. Açıklamada, gemide çok uluslu 22 mürettebat bulunduğu ve geminin "fosforik asit yükü" taşıdığı belirtildi.

Kaçırılan gemi hakkında açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, Dışişleri ile Ulaştırma bakanlıkları aracılığıyla süreci takip ettiklerini söyledi. X hesabından açıklama yapan Özel, "Aden Körfezi'nde yurttaşlarımız Aydın Hasırcı ve Okan Yüksel'in de içinde bulunduğu bir kimyasal tankerin kaçırıldığından şimdi haberdar oldum. Dışişleri ile Ulaştırma bakanlıkları nezdinde süreci takip ediyoruz. Yurttaşlarımızın kurtarılmaları çabalarına destek vermeye hazırız." dedi.