Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatayı seçmende değil, kendimizde arıyoruz

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy tercihinden dolayı hatayı seçmende değil, kendilerinde aradıklarına dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında, Tekirdağ'da partililerle buluştu.

Açıklamasında, birleştiren bir anlayışla siyaset yaptıklarını kaydeden Erdoğan, oy tercihinden dolayı hatayı seçmende değil, kendilerinde aradıklarını vurguladı. 

Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmenin veli nimetleri olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: 

" Biz de CHP gibi vatandaşa "Tıpış tıpış gideceksiniz, oyunuzu vereceksiniz" diyen kibirli bir dil olamaz. Biz de oy tercihleri sebebiyle insanlarımızı aşağılama olmaz. Biz de sırf kendisini rey vermedi diye depremzedelere hakaret etmek yok. Biz de CHP'nin belediye başkanları gibi "Oy yoksa hizmet de yok" gibi tehdit olmaz."

Öte yandan, CHP'nin elini nereye atsa kuruttuğunu ileri süren Erdoğan, Anadolu insanını hiçbir zaman hizmete layık bulmadıklarını belirtti.

"Depremzedelere hakaret etmekten çekinmediler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14-28 Mayıs seçim sürecine ilişkin de konuştu. CHP'nin depremzedelere hakaret savurmaktan çekinmedilerini iddia eden Erdoğan, vatandaşa öz eleştiri hakkı vermediklerini kaydetti.

Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Son seçim yenilgisini de 13. Cumhurbaşkanımız diyerek yere göğe sığdıramadıkları Kılıçdaroğlu'na kestiler. CHP başta olmak üzere muhalefetin mazisine baktığınızda bunun gibi sayısız skandallarla karşılaşıyorsunuz. 

Biz Tekirdağ’ı başkaları gibi öyle esabi değil hasbi olarak yürekten bağlıyız.3 Kasım 2002’den beri Tekirdağ’ın tercihi ne olursa olsun şehrimizi hiçbir zaman ihmal etmedik, kaderine terk etmedik. Her fırsatta Tekirdağ’ın misafiri olduk."