Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil

Beştepe'de düzenlenen 8. Aile Şurası'nın açılışında konuşan Erdoğan, çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 8. Aile Şurası'nın açılışında konuştu.  Evlenme yaşının yükseldiğini, boşanma oranlarının ise arttığını söyleyen Erdoğan, “Boşuna 3 çocuk demiyoruz. Bu toplumun özellikle ihtiyacı var. Detayına burada giremem ama bizim şu anda Türkiye olarak nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var. Dünyamız giderek yaşlanıyor. Aile gibi güvenli sığınağa sahip olmayan toplumlarda intihar oranları, bağımlılık, uyuşturucu sorunları almış başını gidiyor” diye konuştu.

Toplumun temelini ailenin oluşturduğunu kaydeden Erdoğan, ''Aile toplumun temelidir, temeli sağlam olmayan toplumlar ayakta kalamaz. Güçlü bir millet güçlü bir aileden oluşur. Güçlü aileler yoksa güçlü bir milleti bulamazsınız. Aile toplumun güç kaynağıdır'' dedi.

“Aile çok büyük bir nimet, eşsiz bir hazinedir”

Türk kültüründe ailenin mukaddes bir müessese olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Aile çok büyük bir nimet, eşsiz bir hazinedir. İnsan aile içinde doğar ailede huzura erer, hayata ailesi ile birlikte hazırlanır. Devletin vazifelerinin başında aile kurumu ve neslin muhafazası gelir. Aile toplumun temelidir, temeli sağlam olmayan toplumlar ayakta kalamaz” şeklinde konuştu.

“Güçlü aileler yoksa güçlü bir milleti bulamazsınız”

Erdoğan, güçlü bir milletin güçlü bir aileden oluştuğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Güçlü bir millet güçlü bir aileden oluşur. Güçlü aileler yoksa güçlü bir milleti bulamazsınız. Aile toplumun güç kaynağıdır. Aileye sahip çıkmak insana topluma sahip çıkmak demektir. Aileye gerekli önemi vermeyen hiçbir toplum ekonomik açıdan ne kadar müreffeh olursa olsun geleceğe güvenle bakamaz. İşte Batı'nın çıkmazı şu anda burada.”