Ankara'nın Çubuk ilçesinde, kadınlar geleneksel yöntemlerle ürettikleri tarhanayı satışa sunarak üniversite öğrencilerine burs desteği sağlıyor. Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği üyesi kadınlar, kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan tarhana üretiminde imece usulü çalışıyor. 

Tarhana yapımında, domates, kırmızı biber, soğan, yumurta, nohut, nane, un ve yoğurt gibi tamamen doğal malzemeler kullanılıyor. Üç hafta boyunca dinlendirilen hamur, ardından küçük parçalara ayrılarak kurutuluyor ve satışa hazır hale getiriliyor. Kilogramı 400 TL’den satılan tarhanalardan elde edilen gelir, üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılıyor.

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Tamamen doğal malzemelerle hazırlanan tarhanamız, lezzeti kadar sağlığıyla da dikkat çekiyor. Ürettiğimiz tarhanalardan elde edilen gelir, eğitim desteği sağlamak için kullanılıyor.” dedi.

Yaklaşık 10 yıldır dernekle birlikte çalışan gönüllülerden Perihan Reçber ise, "Tarhana, erişte, mantı ve gözleme gibi ürünler hazırlayarak haftanın 7 günü gönüllü çalışıyoruz. Her şey öğrencilerimiz için." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA