CHP'li Konuralp: "Milli Eğitim Bakanı'nın akademik itibarı yok" CHP'li Konuralp: "Milli Eğitim Bakanı'nın akademik itibarı yok"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Çukurova Havalimanı işletmecilerine verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasına tepki gösterdi.

"Havalimanı’nın hava araçlarının geçişlerini engelleyen bir bölgede yer aldığını söylemek tam anlamıyla topu taca atmaktır" diyen Şevkin, biraz daha durmak ve düşünmek gerektiğini belirtti.

CHP'li Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun "mania kriterlerini" kapatılma gerekçesi olarak göstermesine tepki verdi.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın 87 yıldır hiçbir hava koşulundan etkilenmediğine dikkat çeken Şevkin, şu ifadeleri kullandı:

"Hava araçlarının geçişlerini engelleyen bir bölgede yer aldığını (mania planı) söylemek tam anlamıyla topu taca atmaktır. Ayrıca Teknofest nedeniyle Adana’da her gün uçak gösterilerinin yapıldığı, uçakların vızır vızır uçtuğu bir havalimanından bahsedilirken biraz daha durmak ve düşünmek gerekir."

Muhabir: Kağan Karacehennem