MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1) MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, sosyal medya platformlarına getirilen yasaklarla ilgili iktidarı eleştirdi. “Özgürlüğe vurulan her darbe bizi karanlığa götürür" diyen Emre, "Oysa bizim aydınlık yarınlara ihtiyacımız var. 21. yüzyıl Türkiye’si yasaklamak değil, birlikte çözüm üretmek temelinde yükselmelidir.  Bu da Instagram ve Roblox yasaklarıyla başarılamaz, bu anlayış kabul de edilemez" ifadelerini kullandı.

CHP'li Emre sosyal medyaya getirilen yasaklara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yazısında, son bir haftanın gündemine dikkat çeken Emre, "Milyonlarca insanı en çok kullandıkları sosyal medya olan Instagram’ı kullanmaktan mahrum eden, o mecrada ticaret yapıp evine, çocuklarına ekmek götürmeye çalışan insanların hakkına giren bir anlayış olabilir mi” dedi. 

"İktidarın neredeyse çeyrek yüzyıllık çocuk hakları ve iyiliği karnesine bir bakın!"

Zeynel Emre’nin yazısında şunlar kaydedildi:

"Özgürlüğümüze müdahale etme diye Instagram’ı susturma yasağına karşı mücadele ederken şimdi de oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirdiler. Çocukları korumak dediğiniz zaman hepimiz için akan sular durur. Ama dönüp iktidarın neredeyse çeyrek yüzyıllık çocuk hakları ve iyiliği karnesine bir bakın! Çocuklar tarikatlar tarafından mağdur edilirken neredeydiler, el kadar yavrular istismara uğrarken “çocuğun rızası vardı” diyenleri göz ardı ederken o koruma içgüdüsü neredeydi? Korkunç ekonomik durum yüzünden eğitim hayatına devam edemeyen ve çalışıp ailesine destek olmak zorunda kalan çocukların korunmaya hakkı yok muydu?"

Muhabir: Kağan Karacehennem