Güncel

CHP'den AKP'ye sert "ortak bildiri" çıkışı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 12 askerin şehit olmasıyla ilgili AKP'nin de dahil olduğu siyasi partilerin ortak bildirisine CHP'nin neden yer almadığını açıkladı. Başarır, "Ülkeyi terör yuvası haline getiren, sınır güvenliğini ortadan kaldıran bu partinin eylemleriyle artık Meclis'te ortak imzayla kamuoyunun karşısına çıkmak istemiyoruz" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM'de yaptığı konuşmada, CHP'nin Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki sızma girişimi sonrası 12 askerin şehit olmasına ilişkin siyasi partilerin ortak bildirisine imza atılmamasının gerekçesini açıkladı. CHP'nin olay sonrası saldırıyı kınayan bildirinin yayınlandığı hatırlatılan konuşmada AKP'nin terörle mücadeleye ilişkin politikalarına da eleştiri yer aldı. 

CHP'li Başarır'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

Dün CHP grubu olarak PKK terör örgütünü ve benzerlerini lanetleyen bir bildiri yayınladık. İçimiz acıyor, üzgünüz, endişeliyiz. AKP grubu ortak bir bildiri yayınlamak istedi. Şunu söylemek isterim CHP grubu tekil olarak 85 milyonun acısını, endişesini dile getirecek bir bildiriyi üç grup başkanvekili ve Genel Başkanımızın imzasıyla kamuoyuyla paylaştı. AKP bu ülkede iktidar olduğunda bir; bölücü terör örgütünün başındaki o yaratık cezaevindeydi. 1999-2000-2001-2002 toplam 20 şehit vermişiz. 21 yılda binlerce evladımız şehit olmuş. Ülkeyi terör yuvası haline getiren, sınır güvenliğini ortadan kaldıran bu partinin eylemleriyle artık Meclis'te ortak imzayla kamuoyunun karşısına çıkmak istemiyoruz.

İdlib şehitleri hatırlatıldı

İdlib'te 36 evladımız şehit oldu. CHP, İYİ Parti, MHP ve AKP ortak bir bildiri yayınladık. Meclis olarak üzüntümüzü dile getirdik. Üzülerek söylüyorum ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı terörle mücadele konusunda, bu olayın failleri konusunda her yetkiyi almasına rağmen, desteği almasına rağmen soluğu Putin'in kapısında aldı ve bekletilerek bu ülkeyi, yurttaşları büyük bir üzüntüye boğdu. Aynı şeyler Gar operasyonu, nasıl bir duruş sergiledi? Biz her seçim yaklaşırken aynı olayları, aynı hikayeleri AKP grubundan duymaktan bıktık ve sıkıldık. Terörü lanetliyoruz. Mehmetçik'in tırnağını bile dünyalara değişmeyiz. Ama 21 yılda ülkeyi bu hale getirenler, askerimiz şehit edilirken Rusya'da faillerinin kapısında bekleyenler artık ortak imza konusunda bizden hiçbir şey beklemesin.