Haber Merkezi - İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği (İDPAD) tarafından hazırlanan yeni rapor ömürlü termik santrallarden kaynaklı emisyon salımlarını tesisleri mercek altına aldı. 

Raporun yazarları arasında da yer alan derneğin proje yöneticisi Nuray Çaltı, çevre izinlerinin olmasına karşın tesislerin çevre standartlarına uygunluğun konusunda soru işaretleri bulunduğunu vurguladı.

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

Çaltı, “Atıkların düzenli depolanması konusundaki yönetmelik değişiklikleri, tesislerin atık depolama süreçleri hakkında çeşitli muafiyetler getirmiştir. Santralların kül depolama alanları, özellikle zemin geçirimsizliği açısından mevzuata uygun bir şekilde işletilmemektedir” dedi. Çaltı, tesislerin birçoğunda hava kalitesi ölçümlerinde, PM 10 ve PM 2.5 (PM10 ve PM2.5 olarak bilinen partikül maddeler, havada asılı kalan son derece küçük katı partikülleri ve sıvı damlacıkları tanımlayan bir terim) kirlilik değerlerinin hem Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hem Avrupa Birliği (AB) tarafından belirlenen sınır değerlerini aştığının görüldüğünü kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi