Eğitim

Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı

1999 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Aydın Doğan Vakfı 3 milyon dolar bağış yaptığı Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı.

Abone Ol

1999 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Boğaziçi Üniversitesi'nde lisans sonrası eğitim veren Aydın Doğan İletişim Enstitüsü bugünkü Resmi Gazete kararıyla kapatıldı. Yerine Boğaziçi Üniversitesi Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla, dört üniversitede bazı fakülte, yükseokul ve enstitüler kapatıldı, yerlerine yenileri kuruldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi kapatıldı, yerine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açıldı.

Gümüşhane Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatıldı, yerine Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Çankaya Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü ile  Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu. 

Kararda Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İslami İlimler Fakültesinin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirilmesi de yer aldı.