Dünya

BM'den Ukrayna için 4,2 milyar dolarlık yardım çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından 2024 yılında Ukrayna'da savaştan etkilenenleri ve Ukraynalı mültecileri desteklemek amacıyla toplam 4,2 milyar dolar yardım yapılması çağrısında bulunuldu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından 2024 yılı için "Ukrayna bölgesel mülteci ve insani müdahale planını" başlatmak üzere, basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2024 yılında Ukrayna'da savaştan etkilenenleri ve Ukraynalı mültecileri desteklemek amacıyla toplam 4,2 milyar dolar yardım yapılması çağrısında bulunuldu.

Söz konusu toplantıya konuşmacı olarak BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın gelecek ay üçüncü yılına gireceğini anımsatarak, bu durumun ölümlere, umutsuzluğa ve mülteci akınına neden olduğuna işaret etti. 

Ayrıca, Ukrayna'da 14,6 milyon kişinin yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Griffiths, "Ukrayna'da ülke içinde 4 milyon kişi yerinden edildi" dedi. 

Savaş bölgelerinde ve bombardımanların altında yaklaşık 3,3 milyon kişinin yaşadığını vurgulayan Griffiths, bunun şaşırtıcı derecede yüksek bir sayı olduğunun da altını çizdi.