Dünya

BM'den "Gazze'de kimse güvende değil" açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki tesislerine sığınan 400'den fazla kişiyi öldürdüğünü bildirerek, "Hiçbir yer, hiçbir kimse güvende değil" diye belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) 'X' hesabından Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilere ilişkin paylaşımda bulunuldu.

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki tesislerine sığınan 400'den fazla kişiyi öldürdüğü aktarılan açıklamada, bölgede hiç kimsenin güvende olmadığı bildirildi. 

Öte yandan, açıklamada, İsrail saldırılarında yerinden olan Filistinlilerin 1 milyondan fazlasının Gazze'deki UNRWA tesisleri ve çevresine sığındığı da belirtildi.

Tesislerinin yeni doğan bebeklerden yaşlılara kadar her yaştan Filistinlinin "evi" haline geldiği ifade edilen açıklamada, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana UNRWA tesislerine sığınan 400'den fazla Filistinlinin öldürüldüğü aktarıldı ve "Hiçbir yer, hiçbir kimse güvende değil" dendi.