Birleşmiş Milletler (BM), Batı Şeria'nın Nablus kentinde Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından, olayın detaylı bir şekilde soruşturulmasını ve suçluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, olaya ilişkin henüz tam bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, sivillerin her durumda korunması gerektiğinin altını çizdi. Dujarric, daha önce de benzer olaylarda kapsamlı soruşturma çağrılarında bulunulduğunu, ancak çoğu zaman sonuç alınamadığını ifade etti

Başkentliler dikkat! Yarın bazı yollar trafiğe kapalı Başkentliler dikkat! Yarın bazı yollar trafiğe kapalı

Olay hakkında henüz detaylı bilgiye sahip olmadığını belirten Dujarric, "Olayın ne koşullar altında gerçekleştiğinin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Siviller her durumda korunmalıdır." ifadesini kullandı.

Dujarric, AA muhabirinin, "Korkarım bu bir şablona dönüşmeye başladı. Daha önce de aralarında BM personelinin de öldürüldüğü benzer olaylarda kapsamlı soruşturma talep ettiniz. Sonuç aldığınız bir soruşturma var mı? Ya da herhangi bir suçlu cezalandırıldı mı?" sorularına ilişkin ise "BM personeli bağlamında hiçbir şey yapılmadı." yanıtını verdi.

Soruşturmaların daha ziyade "çatışma sonlandıktan" sonra gerçekleşeceğine işaret eden Dujarric, Filistinli mahkumlara yönelik kötü muamelenin cezalandırıldığı durumlar olduğunu bildirdi.

Diğer taraftan Dujarric, İsrail'in birçok sivil ölüme ilişkin soruşturma gerçekleştirmediğinin de bilindiğini kaydetti.

Eygi'nin öldürülmesini kınayıp kınamadığının tekrar sorulması üzerine ise BM Sözcüsü, olay hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerektiğini söyledi.

Editör: Erva Gün