Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de insani ateşkes istediklerine işaret etti. Ramazan ayının buna ulaşmak için çok iyi bir fırsat olabileceğini söyleyen Guterres, savaşın yürütülme şeklinden dolayı en büyük bedeli sivillerin ödediğini vurguladı.  

Bir İtalyan televizyon programına katılan Guterres, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirmesinde, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye değinen Guterres, "İsrail, bunun Filistinlilere değil, Hamas'a karşı savaş olduğunu söyledi ama gerçek şu ki Filistinlileri toplu cezalandırmaya dönüştü. Buna 'Artık yeter' diyoruz. Gazze'de insani ateşkes istiyoruz ve ramazan buna ulaşmak için çok iyi bir fırsat olabilir" diye belirtti.

Erdoğan, dört ülkenin dışişleri bakanını Dolmabahçe'de kabul etti Erdoğan, dört ülkenin dışişleri bakanını Dolmabahçe'de kabul etti

Öte yandan, ramazan ayında Gazze'deki bombardımanların devam etmesinin İslam alemi üzerinde "inanılmaz bir etkisi olabileceğini" de belirten BM Genel Sekreteri, Ukrayna'da adil bir barışın sağlanmasının ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinin önemine değindi.

Guterres, "Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelere başlama iradesinin olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi