Politika

'Beştepe'deki istifa krizi' iddiasına Bakanlıktan yanıt

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Beştepe'de yapılan toplantıdan ayrıldığı ve istifa etmek istediği iddialarını gündeme taşıdığı yazısına Bakanlıktan yanıt geldi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği yönündeki iddiaları gündeme getiren Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan'ın yazısına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. 

"Şimşek salondan ayrıldı" iddiası

Babacan’ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ekonomi başlıklı toplantıda Şimşek eleştirilere yanıt vermek yerine, “Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin” diyerek salondan ayrıldı.

Babacan, “Bu gergin toplantının kulislere Şimşek’in istifaya hazırlandığı şeklinde yansımış olabileceği de AKP içinde konuşulanlar arasında” dedi.

Bakanlıktan açıklama 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise söz konusu iddiayı yalanlayarak 'sabotaj' suçlamasında bulundu:

"Ekonomi yönetimimizin uygulamakta olduğu programı sabote etmek amacıyla dedikodu ve yalan hikâye uydurma gayretinin başladığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle, kamuoyunun, kaynak belirtilmeden, ‘kuls’ adı altında ortaya atılan bu tür masa başı uydurma haberlere itibar etmemesi önem teşkil etmektedir. Bu tarz spekülatif içerikli haberler hakkında da hukuki haklarımız kullanılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”