İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi"nin kapanış programına kartıldı.

Memur-Sen'in Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilk saatlerden itibaren, 270 kişilik arama kurtarma ekibiyle enkaz altında olanların yardımına koştuğunu anlatan Yerlikaya, "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları" projesinin Türkiye için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Diyarbakır'daki yasaklı mitinge ilişkin 1 kişi tutuklandı Diyarbakır'daki yasaklı mitinge ilişkin 1 kişi tutuklandı

Gençlerin bu alandaki duyarlılığını artırmanın gelecek adına son derece önemli olduğunu belirten ve Türkiye'nin, bir afet ülkesi olduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Gençlerimiz, bu süreçte önemli bir rol üstlenmişlerdir." dedi.

Yedi bölgede yapılan çalıştayların gençlerin farkındalığını artırmak açısından önemine değinen Yerlikaya, buradan elde edilecek sonuçların yol gösterici olacağını belirtti.

Afetlere karşı dirençli bir Türkiye inşa etmenin herkesin sorumluluğu olduğunu dile getiren Yerlikaya, bu tür projelerin afetle mücadele konusunda ülkeyi daha güçlü hale getireceğini söyledi.

Yerlikaya, afetle mücadelede kapsamında, 6 Şubat depremleri sonrası arama kurtarma çalışmalarında da Genç Memur-Sen'in büyük emek sarf ettiğini belirtti.

"Suçun oluşmasını önlemek sadece kolluk güçlerimizle sınırlı bir süreç değildir"

Bakanlık olarak, 600 bin personelle kara, mavi ve siber vatanda durmadan çalıştıklarını ifade eden Yerlikaya, "Teröristlerle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, siber zorbalarla, tüm suçlular ve suç odaklarıyla amansız bir mücadele sürdürüyoruz. Şehirlerde de, kırsal bölgelerde de hainlerin inlerine giriyoruz, tıpkı sanal dünyada siber zorbaların inlerine girdiğimiz gibi." ifadelerini kullandı.

Şehir eşkıyaları ve zehir tacirlerine göz açtırmadıklarını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Suçun oluşmasını önlemek, sadece kolluk güçlerimizle sınırlı bir süreç değildir. böyle düşünürsek önümüzdeki sorunu çok basite indirgemiş oluruz. Oysa önleyicilik faaliyetinde bireysel ve toplumsal birçok faktör devreye girer. Siber dünyada birçok unsur çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit ediyor. O karanlık dehlizlerde siber zorbalar fırsat kolluyor. Kötülüğe karşı, suç ve suç odaklarına karşı, önleyici gücümüzü geliştirebilmemiz için milletçe topyekun bir mücadele vermek zorundayız. Bizim terör örgütlerine, zehir tacirlerine, sapkın akımlara kaptıracak, feda edecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yok."

Programın ardından afet bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayanlara sertifikaları verildi.


 

Editör: Nur Yıldız