İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin jandarma ekipleri tarafından bulunduğunu açıkladı.

Yerlikaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç: "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir"

Acı haberin ardından bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Tunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir"

 AK Parti Sözcüsü Çelik: "Bu caniliği yapanlar adalet önünde hesap verecek ve cezasını çekecek”

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Narin Güran’dan gelen acı haberden dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Narin kızımıza bu caniliği yapanlar adalet önünde mutlaka hesap verecek ve cezasını çekecek" açıklamasını yaptı. 

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızdan gelen acı haberden dolayı çok üzgünüz. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Narin tüm Türkiye’nin yüreği oldu. Herkesin kalbi Narin’le beraber. Narin kızımıza bu caniliği yapanlar adalet önünde mutlaka hesap verecek ve cezasını çekecek"

Bakan Göktaş: Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş'ın açıklamasında, "Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, açıklamasında şunları kaydetti;

“Diyarbakır Bağlar’da kaybolan evladımız Narin’in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız.” 

Özgür Özel: "Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını temenni ediyorum"

IKBY seçimleri için Türkmenler bir araya geldi IKBY seçimleri için Türkmenler bir araya geldi

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;

“Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum.”

Editör: Nur Yıldız