Eğitim

Bakan Tekin: Öğretmen seminerleri çevrim içi yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinde yapılacak olan öğretmenler ara tatil seminerinin çevrimiçi olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.

Abone Ol

Ankara'da Çankaya Anıttepe Ortaokulu'nu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, öğretmenlerden gelen yoğun talep üzerine, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili olan 11 -15 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan öğretmenler ara tatil seminerinin çalışmalarının çevrim içi yapılacağını söyledi.

"1 Ocak itibarıyla Millî Eğitim Akademisi yürürlüğe girecek"

Başöğretmenliği hak eden öğretmenlerin eğitimleri hakkında da açıklama yapan Tekin şu ifadeleri kullandı:

"Millî Eğitim Akademisiyle ilgili bir Kanun çıktı. 1 Ocak 2025 itibarıyla bu tür eğitimler Millî Eğitim Akademisi üzerinden yürüyecek. Sınavı da kaldırmış olduk. Onun yerine bir eğitim paketi hazırlıyor arkadaşlar. Bunun bir kısmı çevrim içi, bir kısmı yüz yüze olacak. Yüz yüze olan kısımların oranı ne olacak, onu ilgili genel müdürlük şu an çalışıyor.

Üzerinde çalıştığımız şey şu; Akademi, yıl içinde bu eğitimleri sürekli versin, süresi dolmak üzere olan arkadaşlarımız da eğitimleri uygun oldukları zaman alsınlar, süresi dolunca da sertifikalarını ibra edip ünvanlarını alsınlar istiyoruz fakat Kanun henüz yürürlüğe girmedi. 1 Ocak itibarıyla Millî Eğitim Akademisi yürürlüğe girecek. 1 Ocak'a kadar bu ünvanı hak etmiş kişilerin başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik eğitimlerini 31 Aralık'a kadar planlıyoruz şu anda. Bir kısmı yüz yüze, bir kısmı online olacak şekilde. 400 bine yakın öğretmenimiz uzman ve başöğretmen ünvanı almış olacaklar. Onların eğitimleri de ona göre takvimlendirilecek."