Haber Merkezi -  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  2023 yılı merkezi yönetim bütçe gerçekleşme sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2023'te deprem harcamaları hariç tutulduğunda bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 1,7 ile Maastricht kriterinin de altında olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, "Bütçe sonuçları, program hedeflerinin gerçekleştirilmesine ve mali disiplinin yeniden tesisine yönelik kararlılığımızı göstermektedir" diye konuştu. 

Bununla birlikte, Şimşek, Bütçe açığının Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerinin yaklaşık 258 milyar lira altında, 1 trilyon 375 milyar lira olarak gerçekleştiğini kaydederek, "Bütçe açığının milli gelire oranı ise yüzde 6,4 olan OVP öngörülerinin 1 puan altında yüzde 5,4 seviyesinde gerçekleşti. Deprem harcamaları hariç tutulduğunda ise bu oran yüzde 1,7 seviyesinde" ifadelerini kullandı.  

"Ödeme eğiliminde olmayan borçlular hakkında gerekli icra işlemleri yapıldı"

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Milli Yetkinlik Hamlesi'nin tanıtımında konuştu: Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Milli Yetkinlik Hamlesi'nin tanıtımında konuştu:

Yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ödeme eğiliminde olmayan borçlular hakkında ise gerekli icra işlemleri yapılmıştır. Gider tarafına bakıldığında, depreme yönelik ihtiyaçlar için daha fazla kaynak aktarılmasına rağmen OVP ile uyumlu bir görünüm sergilenmiştir. Deprem hariç harcamalarda ise mali disiplin hedefiyle uyumlu, öncelikli ihtiyaçların karşılandığı ve önümüzdeki yıllara herhangi bir ilave yük oluşturmayan bir anlayış benimsendi."

Editör: Haber Merkezi